Houten Hekwerk

Waarvoor kunt u houten hekwerken gebruiken?

Een houten hekwerk kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het beschermen van uw dieren. Vaak wordt het gebruikt voor paarden maar ook voor andere dieren is een houten hekwerk geschikt. Een houten hekwerk biedt niet alleen optimale veiligheid voor uw dieren, maar bovendien een prachtige, natuurlijke uitstraling. U kunt een houten hekwerk extra beveiligen met bijvoorbeeld stroomdraad. Hekvoordeel vindt dat een houten hekwerk tenminste aan de volgende eisen moeten voldoen:

- Veilig voor mens en dier.
- Zekerheid over de stevigheid van het hekwerk.
- De uitstraling van het hekwerk.
- Het hekwerk moet lang meegaan.

Hekvoordeel zet zich er dan ook voor in om deze eisen voldoende te realiseren.

Voor wie is een houten hekwerk handig?

Een houten hekwerk is geschikt voor zowel professionele- als hobbyboeren, paardeneigenaars en eventueel eigenaars
van een ander soort dier. Als u weinig tijd of zin heeft om een hekwerk te onderhouden, dan is een (kastanje) houten hekwerk zeer geschikt voor u. Ook is een houten hekwerk uitstekend geschikt om bijvoorbeeld uw boerderij te omheinen. 

Kastanje hout

Hekvoordeel werkt vooral met kastanje houten hekwerken. De reden hiervoor is dat kastanje hout uitermate geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Dit komt door zijn natuurlijke eigenschappen. Hierdoor geeft kastanje hout de garantie op een lange levensduur, zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw hekwerk. Een ander voordeel van kastanje hout is dat het niet behandeld hoeft te worden. Dit scheelt u onderhoud. Een kastanje houten hekwerk gaat bovendien zo'n 15 tot 25 jaar mee.

Duurzaam

Kastanje houten hekwerken zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Kastanje hout is afkomstig uit Europa. Met name Engeland en Frankrijk zijn de hoofdproducenten van kastanje hout. Hierdoor hoeft het hout geen lange afstand af te leggen naar Nederland toe, waardoor er dus minder uitlaatgassen vrijkomen bij de transport dan als we ons hout importeren uit een verder land. Voor elke gekapte kastanjeboom wordt er een nieuwe geplant. Een kastanjeboom doet er 15 jaar over om te groeien tot het hout geschikt is om gekapt te worden. Een kastanje houten hekwerk gaat daarentegen ongeveer 20 jaar mee. Dit komt er op neer dat er geen vermindering van kastanjebomen voorkomt. Tevens bevat kastanje hout looizuren, waardoor er geen chemische behandelingen nodig zijn wat beter is voor het milieu

 

Als u direct online een offerte wilt aanvragen, klik dan hier!